VARFÖR LIGGER VI FORTFARANDE PÅ SJUKHUSET?

Tack snälla för alla grattis och hejarop.
Vi är jätteglada!

Många frågar varför vi är kvar på sjukhuset och det är för att lilleman kom liiite för tidigt. Normalt sett är bebisar ”färdiga” runt 37+0 och därefter samlar de på vikt. Men denna goding kom ju 33+3 och även fast läget är lugnt med han är det mycket som är outvecklat som behöver lite hjälp :)

Han ser så otroligt liten ut haha ❤️

Så när han först kom till oss hade han lite problem med andningen. Jag vet faktiskt inte exakt vad det var men det brukar vara så (vanligt även när de är fullgångna” )om det tex är fostervatten i lungorna.
Han fick då en mask som kallas cpap som lätt förklarat fyller ut lungorna.
Han var dock så stark så han behövde inte ens ha den i ett dygn 🙂


Liiite skeptisk till att ta av masken, men så skönt sen ;)

Han har haft några elektroder vid bröstet för att mäta allting men dem har sköterskan tagit bort idag. (Ni ser bild för ngn dag sen här nedan!)

Han har En slang som går via näsan/svalget och ner i matstrupen. Där får han sin mat. Detta är väldigt vanligt bland för tidigt födda och även om jag längtar att se hur han ser ut utan så är det bra så länge han kan ha den!

Mina trötta killar❤️

Vi matar han alltså via sond och han äter nu 27ml varje gång. Han får mat varannan timme dygnet runt och matningen tar ca 20-25 min, vi matar manuellt.
Jag pumpar med bröstpump var tredje timme och en av nackdelarna med snittet är väl att det tar längre tid att få igång bröstmjölk. Dock har det gått framåt! Igår fick jag för första gången ut lite bröstmjölk och det firades med en high five. Senaste gången han åt fick han 7ml av mig , alltid något.


Att ligga hud mot hud är viktigt ! Såhär ligger vi ca 90% av dagarna 🙂
Enda gången vi lägger ner han är när vi försöker sova på nätterna. Vi har inte gjort upp något schema än utan jag försöker pumpa när han ska ha mat på natten och Linus matar han. Man sover ca 1h i sträck och sen tar det någon stund innan man somnar om och sedan är det mat inom två timmar igen.
På dagarna varierar vi men jag har väldigt svårt att lämna ifrån mig han 😘
Jag är så SJUKT hormonell! Alltså om jag var det under graviditeten så är det inget mot för nu. Jag tittar på han i timmar och gråter för jag kan inte förstå att han är här!

När barnet ligger hud mot hud och ”kravlar till bröstet” frigörs hormonet oxytocin som ger lugn till mig och lilla mini. Det hjälper även kvinnans livmoder att dra ihop sig efter förlossningen och bröstmjölken att frigöras.

Nu de senaste dagarna har vi gjort PKU prov som alla bebisar gör och något prov för att se om han är gul och behöver sola. Han har inte behövt det än men vi väntar på ronden idag för att se va dem säger. Igår tyckte vi att han var lite gul men idag är det bättre 🙂

Så våra dagar här går inte ut på så mycket mer än detta. Nu är jag sjukskriven fr BB och nu Är vi endast här med lilla mini. Vi matar, gosar, pumpar, försöker att sova, vi oroar oss hela tiden men vi är här. Det är ganska tufft men vi vet att det är en kort tid bara. Eventuellt får vi åka hem med hemsjukvård efter 35+0 och det är ju nästa lördag. Jag tycker dock att det är otroligt lugnt och tryggt här och känner mig lite rädd för att åka hem! Hur ska jag klara det??
Är tacksam för sjukvården och våningen här. Dem är helt underbara som jobbar här!
Även våra föräldrar är underbara som hjälper oss med allt just nu. De lagar mat åt oss, skjutsar och hämtar saker , hämtar medicin osv. Jag älskar dem! Underlättar något enormt för oss - så vi kan fokusera på lilla mini❤️

  • Nära Norrtull, Gävle

Gillar

Kommentarer

Jessica
,
Visst är dom underbara på neo 😍 underbar personal. Skönt att höra att allt går bra ❤️
wickanahlin
wickanahlin,
jaa dem är verkligen helt magiska! ❤️
nouw.com/wickanahlin
ElinStoltz
ElinStoltz,
STORT grattis till er lilla son❤️
nouw.com/elinstoltz
IP: 82.99.3.229