VÄGEN TILL ETT TICKANDE HJÄRTA

Den 23e oktober kände jag en konstig känsla att i kroppen. Hade varit och tränat på morgonen och hade metallsmak i munnen. Var så trött och kände mig helt ur fas och lite låg. Insåg att det var längesen jag hade min mens så jag tog ett graviditetstest. Och ett till. Och ett till. Och ännu ett. Och alla visade samma sak. Positivt.
Väntade till dagen efter och köpte ett digitalt test också, och även det var positivt.

Och där och då vändes hela världen upp och ned. För mitt i inskolning för Colin , nytt jobb för mig och snart en flytt med total renovering så kom det här beskedet som en chock. Vi var överlyckliga! Men också lite rädda, hur skulle allting gå?

Den 4e november var vi på ett tidigt ultraljud och där såg de en fostersäck som mätte till 5+3 men ingen hjärtaktivitet. De sa att de antingen var för tidigt eller så var det ett missfall. Vi fick tid en vecka senare och då såg dem inget foster alls på maskinen.
De klargjorde att de var ett missfall och två dagar senare skulle jag åka upp till gyn och göra en medicinsk abort. Jag blev helt förstörd och var så ledsen att jag var själv på det besöket. Det var hemskt att behöva ringa L och ta beskedet via telefon.
Väl på fredagen, två dagar senare så kontrollerade dem med ultraljud återigen och där och då ser dem ett litet foster med tickande hjärta.
Vi både började gråta av lycka. Vilken revansch på något sätt. Vi var ju där för att ta tabletter för att ta bort fostret.

Någon vecka senare ville vi återigen kontrollera att allt var som de skulle. Jag går in med en ganska bra känsla eftersom allt såg bra ut sist.
Får träffa en läkare som ganska snabbt konstaterar att han inte ser någon tydlig hjärtaktivitet men ändå inte vågar säga något mer än så, han får in en dålig bild säger han. Vi får komma tillbaka fyra dagar senare då jag tjatar lite. Det är dem längsta dagarna jag någonsin väntat på besked. Nu är det äntligen måndag och dags för besök igen. Den här gången är jag säker på att det är kört. Jag vet inte varför men det känns så konstigt att dem ser så olika saker hela tiden.

Vi får träffa en läkare som är ganska fåordig. Jag får en dålig känsla men jag lägger mig på britsen och kollar upp i taket med tårarna som tränger igenom ögonlocken. Händerna på magen och Linus hand på min axel. Jag försöker tyda alla hennes utandningar och suckar och till slut så får jag höra att det inte syns någon hjärtaktivitet. Där raserades hela min värld. Jag börjar gråta och frågar vad som händer nu, ska jag bara kvar på sjukhuset eller åka hem och ta tabletter? Hur länge kommer jag blöda? Jag ser att Linus funderar lite och han frågar henne varför fostret växer exakt om det ska, om de inte ser någon hjärtaktivitet. Läkaren svarar att det har med vävnad att göra men linus säger att han vill att en annan doktor också ska kolla.

Så in kommer en till läkare. Hon lugnar oss och säger att vi ska titta igenom det här ordentligt. Hon släcker ned hela rummet och ber att vi ska vara tysta så hon kan fokusera. Jag är helt nollställd och är säker på att hon kommer säga samma sak som de senaste gångerna. Men jag tror att hon och Linus ser ungefär samtidigt det lilla tickande hjärtat och de små sprattlande fötterna där på ultraljudsskärmen. De orden när hon säger att ”men du, här är det ju full fart och hjärtat tickar på” är de mest lugnande jag någonsin hört. Jag börjar skratta, kanske för att all spänning släpper men jag är så lycklig. Där , i magen, ligger trots allt en liten parvel som sprattlar.

Vi har varit på två ultraljud sedan dess, och allting har (peppar peppar), sett bra ut.
Jag kan inte förstå att jag är gravid och bär på ett litet knyte i min mage. Jag är livrädd, jag har en sådan enorm oro men framförallt är jag upp över öronen lycklig över den här lilla bebisen. Och att vi har stått på oss och bett om nya ultraljud. ❤️

Gillar

Kommentarer

Sandra
Sandra ,
först och främst stort grattis 😊 men jag kan inte låta bli att undra vad som händer de föräldrar som inte har modet som din sambo hade att fråga. Hoppas ni tar detta vidare och anmäler de läkare som kollat så fel.
hedstrandsblogg
hedstrandsblogg,
Stort grattis 😊
nouw.com/hedstrandsblogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229