LILLEMAN SVIMMADE

Godkväll gänget, har precis slagit mig ned i soffan efter en minst sagt omtumlande dag. Vi lämnade på förskola och åkte till jobb som vanligt men vid 9 tänker och säger jag att snart kommer nog förskolan ringa och tre minuter efter så ringer en pedagog från förskolan och låter lite nedstämd. Hur sjukt..
Hon frågade om Colin brukar svimma eller har gjort det förr någongång och jag skrek rakt ut nej.. gick in i samtalsrummet och försökte att ta in vad hon sa och tydligen så hade de ätit frukost på förskolan och sedan satt ned han på golvet då han ville ner och var klar. Då skulle de hjälpa andra barn ned och Colin hade blivit så otroligt ledsen och bara skrikit tills han svimmade av. Pedagogen hann precis få tag i huvudet innan han slog i det och sen flimrade han med ögonen och de fick blåsa på honom då han inte ”kom tillbaka” direkt. Och då ringde de oss.

Jag fick mer eller mindre panik och ville bara kasta mig i bilen men den hade linus så han åkte till förskolan direkt.
Han pratade med HC under tiden och de sa att vi skulle komma dit efter han hämtat men när vi var påväg dit så sa de att vi skulle åka till akuten direkt.

Där fick vi komma in ganska snabbt och de tog alla möjliga tester. Colin var i sitt esse och så busig, det var inte det lättaste att ta EKG men efter lite ersättning och piggelin så gick det bra.

De lyssnade på lungor, tog temp, öron, hals, allt möjligt. Vi fick även remiss till barn för att ta ett EEG (typ som ett EKG fast på huvudet om jag förstod rätt.)
De tyckte att han lät rosslig i lungorna och funderade på om vi hade förkylningsastma men inget sånt i släkten. Så han fick ventilera 3 ggr och sen fick vi åka hem.
Nu i efterhand och efter att vi pratat med läkare och förskolan igen så tror vi kanske att det var affektanfall, men vi är inte säker. Vi får hoppas att det inte händer igen..

Lilleman fick jullov idag istället för imorgon och får vara hemma med pappa. Jag jobbar nog halvdag. Kommer kännas tufft att va ifrån lilleman men han är pigg och ”som vanligt” nu❤️


Gillar

Kommentarer