KANELBULLENS DAG.

Igår kväll var mitt hjärta så sugen på bullar och vad vore väl en Wifey som inte ställer upp? Jag älskar att baka, som bekant. :) nu är verkligen hela frysen full med massa bullar och mitt hjärta fyller ju år snart, perfekt timing detta.

Recept !


Du behöver:
150 g smör eller margarin, rumsvarmt (eller 1½ dl flytande)
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1 dl strösocker eller vit baksirap
½ tsk salt
eventuellt 2 tsk stött kardemumma
800 g (ca 1,4 l) Vetemjöl

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk kanel

Gör såhär:
1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker eller sirap, salt och eventuell kardemumma.

3. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.

4. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.

6. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.

7. Rör ihop fyllningen och bred ett tunt lager fyllning på kakan. Rulla ihop till en rulle. Grädda i ugn på 225 grader i ca 7 min. Låt svalna

Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
Men oh så gott
nouw.com/sweetwords