Idag kliver vi in i vecka.....

Hej vänner,
Hur mår ni? :)

Jag mår helt okej. Jag har sovit väldigt dåligt inatt så jag är ganska trött. Idag jobbar jag dock 09-18 och likadant imorgon så det är bara att härda ut. Jag märker verkligen att nu börjar jag vakna mer och mer om nätterna och behöver kissa, dels kanske för att jag dricker mer än vanligt och jag är extremt törstig om kvällarna också hehe. Den här veckan har verkligen magen poffat ut och det känns nu helt okej att gå med tighta tröjor igen, nu ser man ju lilla kulan där under och det ser så mysigt ut. Jag längtar dock tills jag kan använda långklänningar, snaaart så! :)
Här kommer lite info om vad som händer med lillen i magen denna vecka från Babyhjalp.se

Gravid vecka 20 - fostrets utveckling

Barnet är nu ca 22 cm och väger mellan 225-280 gram.Barnet kan nu känna igen din röst. Utvecklingen av sinnesorganen. Hörsel, känsel, syn, smak och lukt, är nu i full färd med sin utveckling. På barnets hud så finns det i vecka 20 ett vitt fett, s.k. vernix caseosa som skyddar den känsliga huden mot verkan av fostervatten. Det är inte ovanligt att barn har kvar detta fett på huden när de föds.

Gravid vecka 20 - din kropp

Nu rör sig barnet mer än tidigare och de flesta kvinnor känner i vecka 20 av graviditeten av fostrets rörelser. Rörelserna känns ofta som ett fladdrande eller kurrande, de regelrätta sparkarna kommer när barnet blivit lite större. Fram till nu växer de flesta barn likvärdigt. Först nu, efter halva graviditeten, börjar genetiken göra sig gällande. Barnets längd- och måttangivelser blir från och med nu mindre exakta.

Magen skjuts ofta fram nu när livmodern växer. En del kvinnor kan nu uppleva att naveln börjar puta ut.

----

Det är såå mysigt att läsa om detta tycker jag. Jag längtar till varje lördag när jag får läsa mer och mer om vad som händer med lilla bebbe i magen. Jag har börjat känna en hel del sparkar och det är mysigt. Igår när jag gick och lade mig själv så kände jag mig liksom inte ensam. Det var full rulle i magen och jag vet ju att jag har bebbe och Liam med mig <3

Gillar

Kommentarer

filippawinther
filippawinther,
ÄLSKAR bilden!! 🎈💛😻 Såå fin
nouw.com/filippawinther