HAVANDESKAPSFÖRGIFTNING? DAG 23 I ÅBO

Haha, så himla sjukt när jag ser rubriken. Kan ni tänka Er att vi har varit här i Åbo i 23 dagar? Och i Uppsala en hel del dagar innan dess? På tisdag är det hela FEM veckor sedan vi lämnade hemmet för att påbörja en ny del av graviditeten. Just idag saknar jag min hund, min familj och min säng mer än något annat <3

Hej finisar, hoppas att ni mår bra.
Vi mår okej! Det är liksom svårt att säga något i en situation som denna. Vi mår ju inte bra men samtidigt inte dåligt heller, så det är en fin balansgång det där.
Igår var det fredag och dags för besök igen. Jag fick ta en hel del prover då jag, som jag skrev sist, börjat känna mig lite hängig. Vi gjorde CTG och UL som vanligt där allt såg jättebra ut. Vi tog även crp, hb, blodtryck och urinprov. Urinprovet visade (rätta mig om jag har fel nu, förstod inte riktigt) att jag hade 1+ av protein i urinet vilket kan vara tecken på havandeskapsförgiftning. Läkarna blev lite oroliga och ville att jag skulle göra ett nytt men hålla mig i fyra timmar för att sedan gå på toa. Lätt att säga till en gravidtjej som har en bebis som sparkar på urinblåsan hela tiden ;) Men det gick. Så efter 4 timmar gick vi tillbaka till sjukhuset. Där började det forsa blod och de ville ha mig på ännu fler kontroller, vi gjorde ett ctg och ul till där de inte kunna finna orsaken till blödningen men bebis mådde bra och låg och sparkade för fullt, de såg även andningövningar vilket är så kul att de ser nu nästan varje ul. Jag fick med mig någon medicin som jag skulle ta om jag fick sammandragningar eller förvärkar, det skulle "stoppa förlossningen" om jag förstod rätt, eller stanna av den iaf. Jag är så nördig så jag går alltid in på fass och läser vad mediciner är till för och jag fattar inte sambandet mellan värkar och hjärtproblem, men det är säkert någon bra formula i dem som hjälper mig om jag får ont.

Så vi fick gå hem efter någon timme där, helt uppskakad efter allt som hänt. De skulle ringa gällande de nya provsvaren om det var något allvarligt, timmarna gick men vi hörde ingenting så det var skönt. Hade verkligen inte orkat med en havanskapsförgiftning på detta heller, men det är ju inte något man kan styra över. Jag är tacksam att det inte visade sig vara någonting igår. Kvällen spenderades i sängen framför serien, jag fick världens förvärkar på kvällen. Har aldrig varit med om något liknande, det gjorde galet ont! Det gick inte över med alvedon och jag som är helt anti tabletter nu under graviditeten svalde min stolthet och tog de tabletterna jag fick av läkaren. Efter 3timmar kunde jag äntligen somna. Jag sa om jag har ont kl 03 inatt så åker vi in på sjukhuset men jag hade somnat innan dess, så det var skönt. =) Skrev till mamma innan jag somnade gällande mitt mående och hon hade sovit så dåligt hela natten för hon var så orolig. Jag var typ HELT säker på att jag skulle föda igår, men som tur var höll sig bebbe inne i magen ett tag till =) Jag har haft ont idag med men inte lika som igår, peppar peppar.

Imorgon är det kan-vi-spola-förbi-dagen-så-det-blir-måndag dagen ;) Längtar till måndag och UL igen. Får jag lika ont som igår så kommer vi nog åka in. Jag har så svårt för att ta såna beslut. Jag tänker alltid att jag är i vägen eller att jag bara överdriver att jag har ont och att de ska tycka att jag är löjlig typ.

Nu ska vi hoppa in i en dusch, regnet öser ner här i Åbo men det är en festival typ precis utanför vårat fönster så vi har bra underhållning iallafall haha.


Vi har varit ute och gått en del nu de senaste dagarna. Det känns så skönt att komma ut och göra gott för kroppen. (läkaren sa att jag kunde gå litegrann, så ni behöver inte vara orolig! =))

Jag lever nu i mina träningskläder från Trainingforpregnant (klick!!) , de är helt underbart sköna för preggosar och inte preggosar (kan jag tänka mig!) Jag gillar tights som går högre i midjan och gillar detaljerna på tröjorna, att det blir lite "nätigt " vid axlarna ;)

Gillar

Kommentarer

lydiaemanuelsson
lydiaemanuelsson,
Hoppas smärtan håller sig borta🙂
nouw.com/lydiaemanuelsson