GLUTEN OCH SOCKERFRIA SEMLOR

De mesta av produkterna jag bakar med köper jag hos: Atletbutiken . Denna gång hazelnut cream och chokladsås. Alla mina kosttillskott kommer därifrån med. 

  Det börjar närma sig fettisdagen och såklart ska vi fira med lite semlor eller hur?
Barebells hazelnut cream och deras fantastiska chokladsås köpte jag i vanlig ordning på atletbutiken   . De har så otroligt grymma priser(!!).

Du behöver:
75g smör
2 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
1 dl sötströ
1 krm salt
1 ägg
1/2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
7 dl glutenfritt mjöl (tex finax mjölmix )

1 ägg till pensling
Valfri mängd Grädde/barebells hazelnut/chokladsås till topping

gör såhär:
Smält smöret och tillsätt sedan mjölken och värm upp till 37grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om till jästen löst sig. Tillsätt sötströ, salt, ägg och fiberhusk och 6 dl av mjölet. Arbeta ihop. Tillsätt sedan sista delen av mjölet tillsammans med bakpulver. Blanda /Knåda ihop till en jämn deg. Låt jäsa 30min. Sätt ugnen på 225g. Ta upp degen och forma till runda bollar. Lägg de på en bakpappersklädd plåt och jäs under duk 20min. Pensla med uppvispat ägg och sätt in i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Skär av ett lock på varje bulle och fyll med vad du nu vill 🤭

  • Nära Vikingavägen , Gävle

Gillar

Kommentarer

artist
artist,
Vad gott med gluten och laktosfria semlor!
nouw.com/artist