EN MAGISK UPPLEVELSE

Äntligen hemma från jobb och en middag hos min mamma. Så himla skönt att få komma hem till ett dukat bord och bara kunna släppa alla tankar kring middag. Colins farmor hade hämtat honom från förskolan så innan vi åkte hem till min mamma hämtade vi hem lilleman därifrån. Så tacksam för våra familjer, som jag nämnt tidigare gör de verkligen så mycket för oss. Det har varit en lång dag, men efter lunch ändrades inställningen och känslan totalt...

Jag har länge varit trött i min kropp. Trött i axlar, nacke och rygg. Jag har väl tänkt att det hör graviditeten till men sen insåg jag att så ska det ju inte vara. Jag vill ju må så bra jag faktiskt kan! Så en gravidmassage vore ju faktiskt på sin plats.. Jag läste mig fram och insåg att många av de som erbjuder gravidmassage här i Gävle inte har en gravidanpassad massagebänk, men jag hittade ett guldkorn som har det. Och det var Harmonihuset.

Och wow.
Jag vet inte riktigt var jag ska börja. För det här var inte bara en klassisk massage där du lägger dig på bänken och du kallpratar lite innan du försöker slappna av och när det är klart så är det klart liksom. Det var massage för kroppen men även för själen. Vi började med att prata igenom hur kroppen känns, hur psyket känns och hur jag mår allmänt. Det var så härligt att bara släppa på allt.
När jag berättat hur jag mår med stressen och ångesten kring graviditeten frågade de även om de fick utföra Reiki Massage på mig under min behandling.


"Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid tex smärta, stress, ångest samt fysiska och mentala spänningar. Metoden arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet. Händerna utstrålar en skön värme. Reiki kan lindra smärta och det kan även framkalla känslor du har lagrat under hela ditt liv. Känslor som kanske tryckts ner kan under denna behandling komma upp till ytan och detta kan då leda till ökad förståelse och insikt om varför just den fysiska smärtan finns där den är."



Så självklart sa jag ja. Det finns liksom inget jag inte gör nu för att inte må så bra som möjligt.

Så jag fick lägga mig ned på britsen och bara det att ligga behagligt på mage är ju galet uppskattat.
Jag blev ganska berörd direkt och fick gåshud! Alltså wow det var sådan magisk massage och upplevelse i sig och det var så häftigt att få vara med om det.
När Pernilla avslutade med en huvud och skalp massage började faktiskt tårarna rinna. Så häftigt!

Jag tog en timmes massage och efter det var jag så lugn och harmonisk och lugn i kroppen. Jag har lovat mig själv och bebis nu att det här ska vi göra minst en gång i månaden nu.
När jag läste om gravidmassage på deras hemsida fann jag även detta, den sistnämnda meningen ligger ju mig lite varmt om hjärtat och det är ju även en orsak till att jag vill ge kroppen vad den behöver.

”Studier visar att gravida som får regelbunden massage (var 10–14 dag) har betydligt lägre halter av stresshormon och får färre komplikationer i samband med förlossningen. Hälften av alla kvinnor har besvär med ryggen under graviditeten och många har också kvarstående besvär efter förlossningen. Dessutom minskar risken för tidigt födda barn och låg födslovikt.” / Karolinska Institutet


Jag längtar redan till nästa besök och är säker på att detta kommer att göra så gott för mig och lilla knytet i magen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229