EN DAG PÅ NEO

Jag tänkte att jag skulle försöka beskriva hur en dag på neo ser ut för oss, såhär är dagen idag. Vi har kommit in i rutiner här och det funkar ganska bra. 🙂
Idag på ronden fick vi ganska bra besked om eventuell hemgång om någon vecka. Vi är livrädda för det, känns så läskigt..

Under all vaken tid så ligger han nästan jämt på våra bröst. Det är så viktigt med hud mot hud 😘

01.00
Då är det dags för sondmatning. Vi har delat upp det så att vid 01 pumpar jag och Linus sköter matningen. Matningen tar ca 30 minuter. Han äter nu 35ml åt gången.

03.00
Dags för mat. Vi har haft en fantastisk man som jobbar här på natten som har hjälpt oss med denna matning. Han smyger in, säger åt oss att somna om och tar matningen. Dock vaknar vi alltid till efter halva och tar över.
Byter blöja!

05.00
Här är det mat, igen. Mannen som jobbar har sagt att han även kan ta denna matning men vi försöker att göra det själv, vill inte vara i vägen och det är ju vårt barn!

07.00
Runt 06.30 brukar Colin vakna av sig själv och prata och då tar jag upp han. Idag försökte vi få igång amningen men han somnade bara. Byter blöja.

08.00
Väcker Linus och ber han ta Colin då jag behöver pumpa. Pumpningen tar ca 20 min. Efter det gör jag frukost (drickkvarg haha, avancerat!) och borstar tänder. Jag blir verkligen så slut efter pumpningen och jag är så otroligt hormonell. Usch jag gråter för allt! Hela tiden. D

09.00
Nu brukar vi väga han, varje dag. Han har tyvärr gått ner lite sedan han kom vilket är vanligt men nu börjar han gå upp igen. Vi hoppas att det fortsätter så. Här har vi också tagit massor av sprutor för att kolla värden med gulsot. Bla sprutor i huvudet! Ser så hemskt ut men det behövs ju göras. I lördags fick han sola ca 16h. Gjorde så ont i mig och jag bara grät. Dags för mat för Colin och byta blöja.

09.30
Jag duschar. Idag tog jag en nap efter duschen då jag var så trött då jag var vaken typ hela natten känns det som och hade fruktansvärt ont i snittet! Colin låg då hos Linus.

11.00
Dags för mat igen för lilleman och pumpning för mig! Byter blöja.

12.00
Här brukar vi lägga ner han i sitt babynest i 10 minuter så att vi kan äta lunch tillsammans och prata med varandra.

13.00
Dags för mat och pumpning och byta blöja.

14.00
Någon gång under dagen har vi fått besök av familjen. Alla vill se guldklimpen 🙂 det är otroligt mysigt med besök, även om vi alla tre blir trötta efteråt . De hjälper oss så otroligt mycket med mat och hämtning av saker och paket. Världens bästa familj har vi ❤️idag var Camilla, Laila och Lisa här! Jättemysigt.


Inspektion av underverket !

15.00
Dags igen för mat och pumpning.

16.00
Mellanmål för föräldrarna och här försöker jag väcka lilleman så att han ska försöka få orken till att ta bröstet. När de föds för tidigt är dem oftast tröttare än vanligt och det tar lite längre tid. Colin är ganska chill och vill bara somna när han kommer till bröstet. Han är trygg. Idag gick det dock bättre och han hade bra med energi, dock satt han lite i halsen och började hosta och då började jag att gråta igen. Blir så rädd för minsta lilla och kollar på maskinen med saturation och puls jämt. Hur ska vi klara oss hemma!? 😭


17.00
Dags för mat igen! 🙂 jag pumpar ännu en gång. 

18.00
Här lägger vi ned han igen för att käka lite snabbt. Jag är helt seriöst med att jag gråter när jag lägger ned han hehe, vill ej va ifrån han.
🙂

19.00
Här brukar han äta igen och vi byter blöja och torkar ren han lite. Försöker få han att snutta lite. Idag ska vi förhoppningsvis få bada han för första gången.

21.00
Maaaaat! Igen, hehe. Pumpning! Igen!

22.00
Då börjar vi närma oss kvällen och här försöker vi att göra oss klara. Borsta tänder, ta fram för nattens pumpning och förbereda allting .

23.00
Sista målet för denna dag, 01.00 kör vi igen!

  • Nära Norrtull, Gävle

Gillar

Kommentarer

Karolina
,
vilka krigare ni är! min som kom bara 2 veckor tidigt med planerat snitt men somnade också bara vid bröstet. vi fick bra tips om att massera i mitten på foten eller i mitten på handen, det stimulerar sugreflexen. förstår er könsla att inte vilja åka hem, jag var livrädd. men kan med facit i hand säga att det bara blir bättre man blir tryggare i sin föräldraroll och tryggre att barnet mår bra ju mer man lär känna dem. och du, ta hjälp av mannen så ni får sova. passa på!! ångrar att vi inte sov mer tiden på bb när man är i så trygg miljö. skickar styrka o kärlek till er <3
Ny Inredning,
Grattis! =)
ny-inredning.se/