2 TIMMAR HOS LÄKAREN

Godmorgon!
Ibland är det lite som lotto att gå in här, håller ni med? Har hon uppdaterat idag eller kommer hon att göra det?
Nåja. Igår var vi hos läkaren igen. Vi skulle göra ett återbesök av läkarbesöket för två veckor sedan. Nu har vi lite tätare kontroller och det känns väldigt bra. Även om vi är orolig varje dag och märker minsta lilla sak som inte ” stämmer ” så är det otroligt skönt att få träffa mini varannan vecka istället för var tredje/fjärde.

Jag tror inte någon utav oss visste vad vi skulle förvänta oss av läkarbesöket. Jag trodde att vi skulle göra ctg bara (där man lyssnar på hjärtljud) och sen åka hem men så blev det inte. Vi satt ned och pratade om mitt mående som är lite sisådär. Inte just bara psykiskt med oron utan även fysiskt! De senaste veckorna har jag drabbats av synbortfall, låter jätteläskigt och det är det! Men jag har inte tänkt så mycket på att det är allvarligt utan bara tänkt att jag kanske har lågt järnvärde trots att jag äter järntabletter varje dag. Det kommer några gånger om dagen och antingen flimrar det eller så blir det helt svart.
Jag har även ont i huvudet, migrän känsla deluxe, är yr, ont i magen och svullen ÖVERALLT. Mina knogar på händerna är seriöst vita, haha. Läkaren misstänkte havandeskapsförgiftning och mitt blodtryck hade ökat men inte i den mån som klassas för havandeskapsförgiftning.
Jag tror mitt brukar ligga runt 110/70 och nu var det 130/85 så det har ju helt klart ökat. Tror att vid havandeskapsförgiftning ska man ligga på 140/85, inte helt 100% säker.

Vi gjorde ett ultraljud och bebis låg med huvudet nedåt och ganska stilla, jag hade jobbat på förmiddagen och då är han alltid helt lugn hela den dagen. Vi kollade till tappen och tog lite prover.

Läkaren beslöt att from igår ska vara sjukskriven 100%. Pga mitt mående och mina symptom. Alltså jag är livrädd för havandeskapsförgiftning? Jag har nu läst lite om det. Ni som haft det, vad innebär det? Kan mitt blodtryck komma att ökas och vad händer då? Åh. Mycket tankar i huvudet.
Känner mig helt klart besviken också på mig själv att jag är sjukskriven, men den känslan måste jag försöka mota bort. Det finns ingenting nu som är viktigaste än minis välmående, och sen mitt då.

Nu är det bara fokus på att vila.

Slänger in en bild på fina Linus. Vi har hämtat ett skötbord och jag älskar att se denna lycka i Linus ögon. ❤️ världens finaste pappa

  • Nära Bomhus, Gävle

Gillar

Kommentarer

Hanna Nordin
,
Jag fick havandeskapsförgiftning med Charlie,väldigt sent in i graviditeten dock.. Men jag såg ingenting det var som att någon höll tomtebloss framför ögonen på mig, var svullen i hela kroppen, låg inlagt och dom kollade ctg och blodtryck flera gånger om dagen.. läkarna var även inne och frågade och bad om att få sätta igång mig flera gånger men jag vägrade.. fick kissa i en potta och kika äggvita varje gång jag kissade.. hade problem med balansen och kräktes endel.. klarade inte av att ha varken tv eller lampa på i rummet ..
frusvensson
frusvensson,
Min lillasyster fick havandeskapsförgiftning när hon vänta sina tvillingar i höstas. Hon hade högt blodtryck & äggvita i urinen. Tyvärr lät läkarna henne gå för länge med det så när hon väl blev inlagd på BB & igångsatt kom det värkar men sen väljer personalen ändå att stoppa förlossningen över natten så min syster kunde sova....Dagen efter blev hon igångsatt igen & när hon skulle få epiduralen hon började krampa, dom tappade bort hjärtljuden på tvillingarna så det blev akutkejsarsnitt för henne. Efter förlossningen hamnade min syster på intensiven då hon fortsatte krampa & inte var vid medvetande. Hon låg på intensiven i ca 2-3 dagar innan hon fick komma upp till BB & träffa båda sina tjejer som mådde bra vilket var tur <3 Det var något av det värsta jag har varit med om & det är inget jag önskar att någon annan ska drabbad av.
Jag är själv gravid nu i vecka 24 (v25 på söndag <3 ) jag är livrädd att själv få havandeskapsförgiftning.
nouw.com/frusvensson
Hanna Nordin
IP: 82.99.3.229